Det där med semester!

Det är roligt det där med semester, hur olika vi är och hur olika vi ser på saken! Mina föräldrar har ju sommarställe i Kivik, där bor 986 tappra själar annars men på sommaren är det minst sagt trångt och bara det att jag idag betalade 30 kr gör våtservetter det säger allt! Människor springer fram och tillbaka och planerar frukost, lunch och middag, beställer vin och köper jordgubbar! Det är bilar överallt de kör överallt hela hamnen är överfull av människor som packar in och ut, det dräller av ungar som ska äta ekologisk glass!
Det är köer, människor diskuterar hej vilt vad de ska göra! Själv blir jag helt matt och undrar om de överhuvudtaget njuter av vad de gör och om de hinner känna efter mellan alla upplevelser! När jag var liten gjorde vi nästan inget annat än att åka till stranden eller ut i skogen, med oss hade vi fika och ibland stannade vi till kvällen och då åt vi middag på stranden, vi gjorde aldrig sånt som alla andra. Jag kommer ihåg att ju äldre jag blev desto mer uppenbart blev det så när min lillebror kom var mina föräldrar lite mer inställda på att göra några saker min bror bad om, det var inte det att vi inte kunde eller inte hade pengar men mina föräldrar har aldrig velat göra sånt som alla andra Svenssons gjort, min första utlandsresa med dem var till Nyc och jag var tolv, då hade alla andra varit på vartenda charterställe som fanns och åkt skidor i alla orter man kunde åka i!
Jag frågade någon gång om vi kunde åka på marknad och mina föräldrar tittade på mig som jag var från en annan planet.
Nu får ni inte på något sätt tro jag lidit eller beklagar mig, eller klankar ner på Svenssons, utan vad jag försöker komma fram till är att jag nu när jag själv har barn märker hur detta präglat mig! Vi åker till Hamburg och går på 5 museum, vi åker in till Köpenhamn och går på museum en hel dag. Jag har nästan inte varit på några typiska barnsommanmåste besöka ställen, förutom Legoland och det lider jag svåra men ifrån fortfarande och det är 2 år sedan! Jag är också sjukt nöjd med det lilla, försöker lyssna på min man att semester det är att vila och vara tillsammans och inte ha varenda ruta inbokad! Han är klok han min man för det är ju sant, vi har inte gjort mycket dessa fyra dagar utan vi bara rasslar runt och det är megaskönt!
En annan mycket viktig aspekt är att jag vill att mina barn ska lära sig att ibland ha tråkigt, det behöver inte hända något för att man ska ha kul, man behöver inte köpa saker eller åka till tivoli för att ha kul, vägrar att få i mina ögon skitungar utan fantasi som inte kan leka. Idag har Ryder och morfar tvättat bilen och varit hos grannen och ätit röda vinbär och Ryder kunde inte varit lyckligare, tänk vilken ynnest att få och vilja spendera tid med denna lilla kille helt själv och få hålla hans hand, det är ren och skär lycka.
Borde vara något alla vill och längtar efter att få rå om sina barnbarn och uppleva livet genom dem, sitta inne och glo på dumburken borde vara straffbart, mina föräldrar tittar nästan aldrig på tv utan de gör saker eller är ute i trädgården och ännu en sak jag ärvt, tycker det är slöseri med tid och hade dött om min man och jag satt i soffan varje kväll och tittade tv- sjukt osexigt enligt mig!
Jag är iallafall glad att jag ärvt mina föräldrars värderingar och blivit påverkad av dem att jag är glad för det lilla och glad när jag får vara med min familj, det är dem jag allra helst är tillsammans med om jag får välja!
Godnatt

Rekommenderade inlägg