Jag har ansvar för mina barn- ingen annan!

Samma sekund man blir förälder blir man med ett livslångt ansvar man aldrig kan avsäga sig! Man måste göra sitt bästa varje dag och man måste göra sitt bästa med barnen, man måste orka, man måste kämpa, man måste uppfostra, man måste lyssna, man måste hjälpa dem att lära dem saker, man måste förbereda dem på livet, man måste en miljon saker men mest svag allt måste man älska och pussa och krama och finnas där och säga jag älskar dig i tid och otid, det måste man fast det borde vara självklart! När jag tittar på mina barn o andras barn för den delen kan jag inte för mitt liv förstå hur man kan göra onda ting mot barn, jag får ont i magen bara jag är trött och okoncentrerad en dag och kanske inte riktigt orkat, tänker mycket på hur jag påverkar mina barn, försöker att vara en god förebild men de är ännu för små men Ryder förstår mer än jag hänger med på, han frågar och har funderingar om mycket! Tänker mycket på det här med min bantning och Zoë Mae som är tjej, även Ryder är smärtsamt medveten om kroppar och vem som har mage och inte, det är ju helt och hållet mitt fel, men förhoppningsvis är jag i hamn om ett tag och skall då bara träna och äta rätt!
Tror det är viktigt vi inte glömmer vilket ansvar vi har som föräldrar men även om vi ser att någon far illa, blunda inte försök hjälpa på något sätt eller få rätt människor att få upp ögonen , glöm aldrig att kärlek räcker långt mycket långt och är nästan det enda vi behöver förutom mat och kläder! Köp er inte fria barn behöver inte en miljon saker och läs för era barn varje kväll låt dem inte bara se tv och film, det blir man inte klokare av , barn som läser mycket har ett helt annat försprång i skolan och skapar sig en bildbank i hjärnan som är ovärdelig!
Tror även många föräldrar lämnar över mycket ansvar på skolan, de har ansvar för helt andra saker än de vi som föräldrar har ansvar för och inte det övergripande ansvaret det har vi själva!!
Idag gick vi ner till lekplatsen för att gunga och Ryder skulle cykla utan stödhjul för första gången, då är det någon jävla junkie på lekplatsen- och nu menar jag inte en halvsovande junkie jag menar en helt galen aggressiv typ 30 årig helt vanligt klädd man som gång på gång försökte få in sitt huvud i ett hål i klätterställningen och det gick verkligen inte men han gav inte upp, då försökte han stjäla en cykel med bara händerna och sen började han skrika och gestikulera med bilarna och jag kände mig oerhört sårbar med båda barnen själv, en cykel och hjälmar och vad vet allt, så vi gick hem och Ryder blev jättebesviken för han hade hittat en super schysst kille han lekte med! Han förstod inte alls när jag försökte förklara och tyckte mest vådådå mamma vi kastar en hjälm framför fötterna så han faller och sen sticker vi!!!! Ja så kan man också se det, jag såg en galning som skulle typ styck mörda mina barn och grilla mig!!!
Men den besvikelsen han uttryckte gjorde att jag fick så ont i min mage, kände att jag gjort honom riktigt ledsen pga min rädsla för den där killen, känner ibland att Ryder inte riktigt får den tiden han förtjänar mycket pga att Zoë Mae kräver 100% av min tid annars slår hon ihjäl sig eller äter gift!!

20130929-194324.jpg

20130929-194333.jpg

20130929-194339.jpg
Zoë Mae älskar att gunga!
Innan dess drack vi latte och fick mustasch och i morse åt vi kunga frulle med surdeg, juice och massa salami!!!

20130929-194455.jpg

20130929-194505.jpg

Blev fläskytterfilé till middag i någon slags gräddsås med ris och sallad- mums det slank ner hos båda stora och små!!
I morgon är det måndag och en ny vecka nya tag!!
Kram finisar

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Jag har ansvar för mina barn- ingen annan!

  1. Jag läser och känner igen mig… Ville bara säga det 🙂

    Hoppas du får en bra start på veckan!!

  2. Kloka ord från en klok tjej! Men vet du vad jag tänkte på när jag läste att du inte hinner med din son eftersom dottern tar mycket tid, jo…bland det finaste man kan ge ett barn är ett syskon. Och det har ju dina barn fått! Ett syskon att vara nära resten av livet, som delar samma historia var man än hamnar i livet som vuxen. Det är guld värt! Sen är det bara nyttigt att få ”dela” på mamma lite.

Comments are closed.