Diskutera mera!!! Men det är få som besitter den gåvan!!!

Jag hävdar med bestämdhet att man kan inte diskutera saker och ämnen om man inte aktivt satt sig in i vem man är, vad man står för och varför man tycker som man gör, det är lätt att bara säga saker men allt blir så uppenbart och platt när man pratar och människor vara pratar när det inte finns något bakom, man märker att människan inte vet varför de tycker som de gör för de har inte satt sig ner och tänkt igenom varför de tycker så! Om man aldrig någonsin tänker igenom livet, världen och varför saker är som de är, eller händelser hur fan ska man kunna komma vidare då? Det är uppenbart att människor lever sina liv och tänker inte så mycket över det – utan mer så här är det! Det är jobbigt för när man har diskuterat saker och allt faller platt och själv sitter man med en liten funderar klump i magen för saker kommer inte fram för det finns inte möjlighet att förklara för antingen vill man inte förstå och med detta inte sagt att alla skall tycka lika- absolut inte men man måste försöka förstå!
Att sen kasta saker i huvudet på människor som de sagt för flera år sedan och nu varit tvungna att ändra sig i, det är en annan retorik fråga som är mycket intressant! Vill man sätta dit människor eller vad vill man uppnå när man påminner om att den här människan har minsann sagt något annat för ex antal år sedan, det finns ingen tanke på att oj men hur blev det så här, varför har människan tänkt om, finns det kanske en orsak och det behöver ju inte vara fel att ändra sig!
Det värsta är att nu får man äta upp saker man sagt för när man ständigt var kategorisk och uttalade sig om allt- det skall ätas upp nu!
Livet är en komplicerad plats om man tänker efter, de som aldrig gör det och bara är de måste ha det så mycket skönare än oss som verkligen försöker förstå och bli bättre människor, ibland men bara en kort sekund ångrar jag att jag började denna resa- resan till förståelse och viljan att bli en bättre människa!!!
Det är jobbigt när man känner att saker inte blir som det skall, det är så mycket lättare att skriva och förklara hur man tänker!
Jag är fortfarande full av fel och gör misstag men jag är en tänkande människa och vill framåt inte bara sitta och tycka utan att tänka igenom vad jag sagt!
Jag är den första att erkänna när jag har fel och har inga problem med att säga förlåt!!!
Honeys!!!

Rekommenderade inlägg