Att vara en duktig flicka!!!

Man pratar ju om duktiga flickor, de som alltid ska prestera, vara bäst i skolan, bäst på idrotten ja helt enkelt bäst! Jag kan inte helt vara med i klubben, jag har blivit duktig flicka på senare år! Mitt hem, mina barn mina middagar och min städning! Vi börjar med att i ett och ett halvt år försökte vi sälja vårt fantastiska hus, vi hade visningar varje vecka ibland flera gånger, jag ljuger inte om jag säger att jag inte en enda gång förutom städa behövde fixa något inför visningen, fatta nivån på pedant! Jag städar barnens rum varje dag, tur är att jag hatar prylar så de har ganska få leksaker men det är perfekt när de lägger sig! Jag lägger aldrig ett klädes plagg brevid sängen när jag lägger mig, jag lägger in och lägger i tvätten! Varje morgon bäddar jag alla sängar och hemmet är perfekt när vi går! Detta är ju typ sjukligt och inte normalt för det tar massa energi och jag har märkt att två barn och fulltid arbete, en man som jämt är borta att jag orkar inte riktigt som förr! Det märks för vi väntar på möbler till ett rum och där ligger några sladdar de har jag inte satt fast och vi har inte ramat in målerier vi köpt, detta hade aldrig hänt för ett tag sedan! Jag går runt och stör mig på att det inte blir gjort och att jag inte orkar, kanske att en viss liten mänsklighet smugit sig in! Allt detta bottnar ju i något och i mitt fall tror jag det i viss mån handlar om kompensation i avsaknad av färdig avslutad högskoleutbildning eller något annat jag inte riktigt vet eller kommit på, så hittar man något annat att sköta exemplariskt och nu får jag alla feminister på mig i hela världen men ett kvinnligt beteende, hur många män springer runt och pedantar sig??? Hur många män ska vara duktiga pappor som gör allt det man ska! Det blev nog lite värre när Ryder kom, då skulle allt vara perfekt, matchat och bara riktigt bra, denna gång ärvde vi Vincents nappflaskor- men köpte nya nappar och innehåll till dem, Ryder hade matchande sett!!
Det är en jävla fälla, jobba heltid, sköta hem och barn, vara smal och vältränad och ha fina kläder och vara med i svängarna!
Det säger sig självt att allt detta hänger inte ihop, det är omöjligt, vi har haft städerska sen Ryder kom och det är en jävla lyx att ha råd med det och slippa göra det och slippa diskutera städningen med din partner! Jag talar ofta med min mamma om detta och hon hajar inte hur det går ihop, hon har alltid jobbat heltid och gjort allt i hemmet och allt med oss barn, pappa har gjort karriär sen blev hon också sjuk i en utmattningsdepression i ca 5 år och vi förstod nog aldrig det för nog fan tog hon hand om Allt ändå!
Hon skojade alltid om att hon lutade sig mot köksbänken när hon lagade mat då orkade hon stå upp, det är sånt man fattar idag hur trött hon har varit! Nu när man själv är trött! Jag tror man måste sänka sina krav och inse vad det är som är viktigt i livet och för mig har det kommit lite successivt för jag orkar inte, och ingen dör ju om jag har en tröja framme hemma!!!
Hon hade ju nio år emellan barnen och min lillebror var ingen promenad i parken, de höll på att dö båda två och han kom två månader för tidigt 1986, föddes med dubbel sidig urinvägsinflammation och opererades och har i princip varit sjuk sen han föddes, åt inget förren han typ blev 14 år gammal men nu är han en stark kille!
Min mamma är en riktig kämpe och klagar aldrig och ställer alltid upp och finns där hur mycket de än har att göra och de har att göra, skulle ni se deras schema skulle ni bli mörkrädda men aldrig någonsin ett nej och för det högaktar jag er!!!! Ni är bäst! Ni som lever ett liv med massor av åtaganden, fester, happenings, premiärer, framträdanden, jobb, hund, två stora hus, lägenhet och allt annat ni har i era liv!
Ja, är det du svarar när jag ber er om hjälp, du åker in från Kivik och du tar tåget från Stockholm, ni hjälper oss med allt, ni har aldrig någonsin sagt nej till en krona ekonomiskt, ni har skrivit på papper och borgens saker när vi va 26 och köpte hus, ni säger alltid Ja och för det är jag er evigt tacksam!! Tänk vilken ynnest att ha sådana föräldrar! Pappa har aldrig en dag ledigt men ändå säger ni Ja och för det älskar jag er!!
Fina fina ni!!
Tack!!!

2 kommentarer till “Att vara en duktig flicka!!!

  1. Att det är en fälla att tro att man ska kunna ha det utåt sett perfekta livet, perfekta jobbet, perfekta kroppen och perfekta hemmet och ändå orka vara mamma, vän, fru eller sig själv bara, så sant så sant!!!
    Jag har i flera år hämtat massvis med inspiration i mängder med vackra, kreativa härliga bloggar. Försökt applicera rubriksättning och urval och på sätt kunnat se mitt eget liv som lika härligt och intressant. Ett bra sätt som givit mig mycket. Men på senare tid har jag slagits alltmer av hur all inspiration snarare bytts ut mot konsumtionshets. Det står mig upp i halsen hur perfekt man kan vara.
    Jag ÄLSKAR hur du beskriver ditt liv och dina tankar. Det är mycket härligare att få inspiration till hur man ska se och/eller utmana sig själv som människa än hur man utåt sett ska se ut att leva sitt liv.
    Utåt sett är jag också pedant. Och har städerska. Ett vackert hem. Är en mästerkock i köket. Och framgångsrik på jobbet. Etc. Men jag har små gömmor överallt där jag gömmer undan all skit, och när det gått tillräckligt med tid så hivar jag högarna i soporna, rakt ner. Alla garderober är fulla med grejer i oordning. Men jag putsar diskhon flera gånger om dagen med putstrasa tills den skiner. Det som syns ska vara fint. Jag glömmer ofta borsta tänderna på ungarna… nää jag orkar inte göra det om sanningen ska fram. Och visst har jag fina kläder, mest för att dölja den fläbbiga efter-barn-magen jag aldrig orkar ta itu med. Men jag har massvis med tid att sitta på tvååringens kafferep och med sjuåringens läxor. Och jag säger till ungarna 20 gånger varje dag att jag älskar dom.
    Och när jag speglar mig i dig genom din blogg så känner jag mig ganska tillräcklig och härlig faktiskt. Tack för det!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg