Julen 2013!!

Den här julen blir inte riktigt som jag tänkt, mest för att jag inte ska träffa min familj alls och det smärtar något oerhört!!Vi får inte ihop det och jag hinner inte åka upp efter julafton, man vill ju vara med sin familj på julafton det går ju inte att jämföra att vara med andra för det är inte min familj, spelar ingen roll om det då är kungen av Saba min familj är inte där, nu är det som det är men ju mer jag tänker på det suger det!
Jag vill vara med dem och så är det bara!!

Denna jul är skum överlag, vi har pyntat deluxe och vi har nog Malmös flottaste julgran, 214 kvm sekelskiftes dröm men vi ska fira någon annan stans och det känns också konstigt! Därför försöker jag ha lite jul varje dag med barnen här hemma så vi ska få lite julkänsla för den är noll, det är varmt ute, ingen snö, inte kallt, bara regn, vi ska liksom inte handla något eftersom vi inte ska vara här, vi behöver inte göra något alls, den där totala avsaknaden av kontroll, den är svår, jag har ju sjukt kontrollbehov!
Jag vill ju äta det jag tycker om, ha allt det som jag blir sugen på, skumtomtar och Cola Zero, salami ja jag vet inte jag!!
Jag vill ju gärna veta och ha det lite så som alltid men iår är det annorlunda och jag ska försöka njuta av att jag inte ska göra något, inte stressa, inte handla, inte städa, inte springa runt utan gå bort och ta det som det kommer, men Cola Zero och skumtomtar tar jag med annars blir det ingen julafton!
Jag tänker mycket på dem som inget har, varje sak jag handlar tänker jag tack gode Gud att jag kan handla detta, tänk om jag inte haft pengar, pengar till att köpa en mega julgran, en ny fot, pynt till hela granen, julklappar till barnen, mat, kläder och allt annat jag handlar, jag har aldrig någonsin tänkt på detta förr, varit för upptagen av mitt och mina grejer, nu har jag kommit långt i min utveckling och i min empati, den har jag jobbat på, nu går det inte en dag utan att jag tänker på dem som inte har det som Ryder och Zoë Mae, som faktiskt är födda med varsin silversked i munnen- och missförstå inte nu, jag menar att de har alla förutsättningar i hela världen, tak över huvudet, mat, kläder, hela och rena, två nyktra föräldrar, släktingar och massor massor av kärlek, de har allt och då menar jag inte prylar i någon utsträckning för det har de lite av om man jämför med andra barn men de har så mycket kärlek och trygghet man kan ha, en barndom att glädjas åt, en framtid att se fram emot!! Tänk att sitta på julafton med en full mamma eller pappa som inte handlat mat och pengarna är uppstuckna och det lilla barnet som inte valt detta eller sin förälder, för du får ju de föräldrar du får och därför tycker jag att alla som får ett barn har en skyldighet att ta hand om, älska, och värna om och göra allt i din makt för att barnet ska ha det bra, jag gråter bara jag tänker på alla barn som far illa, jag klarar inte av det! I år har 2080 barn våldtäkter anmälts, 2080 och då är nog inte alla anmälda!! Jag blir sjuk av oro när jag tänker på alla barn som far illa, vi vuxna har ett ansvar vi som kan att göra något för alla de som inte har det lika bra som våra barn, ett ansvar att se om något inte står rätt till, tänk om alla fick krypa upp i en famn och få kärlek, inte slag eller skällsord eller fulla föräldrar, kärlek, värme och tid med det kommer man långt, man kan vara lyckligast i världen om man är fattig om man bara har kärlek likväl som du kan vara olycklig som rik men i avsaknad av kärlek! Så vi som kan öppna upp ögonen och se utanför din sfär, gör något, kan vara det lilla, stanna upp och tänk till!!
Jag hoppas att världen en dag blir en bättre plats att leva på! Jag skulle vilja om jag kunde ta bort alla orättvisor och göra så alla barn fick kärlek och en fin barndom!! Inga barn ska egentligen behöva växa upp i misär, eller i dåliga förhållanden med sprit, droger, misshandeln eller övergrepp, barnen väljer inte föräldrar och vi väljer inte våra barn men framför allt kan barnen inte välja! Jag är så otroligt tacksam för vad jag kan göra och ge mina barn och det ska jag förvalta för resten av livet!
Vi vuxna måste ta vårt ansvar och ge barnen tid, värme och kärlek och en vit jul, man behöver inte dricka massor runt barnen, det är inte så jävla svårt och är det de då kanske man ska ta sig en funderare!!
Här har vi sjukstuga deluxe feber barn ett och två blev det nu på kvällskvisten!! Nu ska jag sova!! I morgon är sista dagen att lämna julklappar på Clarion hotell Malmö till behövande barn, skall märkas med tjej eller kille och vilken ålder det passar till, och köp inte så mycket till era egna barn- de har redan så det räcker och blir över!!!!!

20131219-223724.jpg
Fotograf Therese Hill, www.theresehill.comwww.theresehill.com
Puss och gull!!

20131219-224536.jpg

1 kommentar till “Julen 2013!!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg