Ärenden!

Har gjort ärenden i ett par timmar nu, handlat Nespresso ampuller, present till kalas i morgon, handlat läkerol-mycket viktigt, handlat lördagsgodis, handlat filmer, handlat lite kläder till lill-tjejen men viktigast av allt var att handla toalettpapper och det har vi gjort. Tack gode gud, nu är vi hemma igen! Mannen har ring 5 gånger från Tokyo, han måste sakna oss, men det är värst för den som är borta jag har ju barnen och således fullt upp med sysslor och hinner inte sakna lika mycket!

Hamnade i en intressant diskussion på Instagram, en bloggare lägger ut en bild på sin dotter som jag tror är 5, 6 eller 7 vet ej, där hon ser toksminkad ut, det blir världens debatt, jag läser alla inlägg och inser till sist att ingen fattar konsekvenserna av att börja sminka sig pyttelite till fest, jag måste här betona att jag inte bryr mig om andra sminkar sina barn men att försvara det in i absurdum när man får påhopp, det är sjukt för då står du inte för vad du gör!  Personligen tycker jag inte att något smink har att göra med små barn, vare sig det är fest eller ej, det hör inte ihop. Vad dessa människor som är för det inte inser eller förstår är att man startar ett behov och man i mina ögon sexualiserar dessa små flickor, det finns inget i mina ögon gulligt med smink på små tjejer, det är fult tycker jag. Jag är ingen galen feminist eller någon som säger att tjejer skall göra så eller så, men om man sätter på sina barn vissa kläder och sminkar dem så gör man dem till något man inte är och att då säga hon fick lite genomskinligt läppglans och rouge för det är fest, det kan vara oskyldigt men man sätter ändå igång något, när skall du säga nej när de frågar nästa gång? Nästa gång vill de sminka sig för att det är fredag sen för att det är Mello på tv! Tro nu inte att jag är en moralkärring för det handlar inte om det, allt detta handlar om att de flesta människor inte har ett konsekvenstänkande! Vilket är sjukt synd och frustrerande för oss som har!

Vad jag vill komma åt är inte om de sminkar sig eller ej utan  att människor inte har konsekvenstänkande utan de hugger som kobror och det roligaste av allt är att hon blir surast av alla på mig som varken sagt bu eller bä om hennes dotters sminkande utan bara sagt att ni missar vad ni startar!!!! men det är inte lätt att inte förstå, det är för att hon inte förstår att jag ser längre än hennes försvarstal, jag tänker längre än- det är fest hon får låna lite smink! Jag tänker mycket på vad för signaler man sänder ut och har alltid gjort och jag har aldrig heller någonsin känt mig nedtryckt, eller sexuellt trakasserad eller något annat störande från en man, men jag är också medveten om vad jag sänder ut för signaler och är inte mottaglig för den världen, jag har själv en dotter och vet vad jag vill lära henne och ge henne för värderingar, det är jag mycket på det klara med! Detta är saker man som förälder måste ta i beaktande med tanke på vad för värld vi lever i, och jag är ledsen men det finns inget gulligt i att en 6 åring ser ut som en 20 åring, ingenting, ledsen!

Som sagt alla får göra som de vill men att inte kunna diskutera på en högre nivå och hugga som en kobra på åsikter och försvara sig det tyder på att man innerst inne inte är säker på sin sak! Sen är det en nannn femma att ingen egentligen har rätt att tycka om hennes bild, men som sagt om man för fram åsikter på en konstruktivt sätt så finns det plats för diskussion och man kan prata och se vad den andra tycker och kanske rent av lära sig något! Om man sen fortfarande känner att man står fast vid och är klar över konsekvenserna och man kan hantera dem- gör det då!!!

20140208-164834.jpg

20140208-164844.jpg
Liten i Pomp De Lux, Marmar copenhagen och H&M jag i H&M, Zara blus typ 7 år gammal och mina Marc By Marc Jacobs jeans!
Tack för mig!!!

1 kommentar till “Ärenden!

  1. Håller helt och hållet med dig. Det är inte okej att sminka sina ungar i den åldern och jag blir mest förvånad över att det faktiskt finns de som missat den stora samhällsdebatten kring utseende och ideal.

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg