Att födas in i en klass!

image

Jag tänker mycket på det och ännu mer nu när R bytt skola! Det är så uppenbart och samtidigt så hemskt när man tänker på det! Alla barn borde födas av kärleksfulla föräldrar som vill deras bästa, som aldrig Kröker ett hår på dem, att det alltid finns mat på bordet, att de aldrig blir kränkta, att de aldrig blir lämnade, att de aldrig blir bortglömda, att någon alltid lyssnar på dem, att någon alltid varje dag älskar dem och berättar det, att någon rör vid dem och klappar dem, att ingen sviker dem, att ingen dricker eller tar droger i deras närhet! Så här är det många som inte har det, som aldrig upplever,  många många barn far illa, många föräldrar även de som inte är alkolister dricker mängder med alkohol i sällskap  med barnen, blir berusade, glömmer bort dem i skilsmässor och vissa lämnar till och med barnen och flyttar eller hittar ” nya” familjer! Det är så hemskt för inga barn har ju valt sina föräldrar utan de kommer ju till En och då borde man vårda dem som det finaste och bästa man har! Självklart kan man göra fel som förälder men man måste alltid göra sitt bästa varje dag! Allt man gör och säger påverkar barnen, också för framtiden, när de är små sätts standarden och vikten av uppfostran är A och O, att ge dem kärlek borde vara självklart, att finnas där och lyssna, att lägga bort telefonen, att ta sig tid! Det gör ont i mig att veta att många barn far illa, jag skulle önska att det var inskrivet i lagen att om man skaffar barn måste man ta hand om dem på absolut bästa sätt! Med tanke på att det inte är självklart att kunna få egna barn borde man verkligen anstränga sig och försöka ge barnen en fantastisk uppväxt fylld med kärlek och omtanke! Lära dem rätt och fel, inte skämma bort dem med prylar, bara med kärlek, lära dem omtanke och omsorg, respekt, empati och omtanke om andra, att inte vara egoistiska, att visa kärlek, att man får bli ihop med vem man vill, att man kan bli vad man vill! Allt detta är vår förbannade skyldighet!

Att ta sig tid att plugga med barnen, lära och förklara att skolan är viktig, att man måste göra läxorna, att man måste komma i tid till skola och arbete! Att man måste tala på ett trevligt sätt till alla, att inte vara nedvärderande och behandla alla lika! Detta är inga självklarheter inte ens i sk medelklass med bildade föräldrar är detta självklart! Jag tror på mycket kärlek och värme och sunt förnuft och att det då förhoppningsvis blir ordning på barnen! Jag tackar Gud varje dag att jag i tid fick chansen att byta skola att min son nu faktiskt leker och har roligt! Inte en enda gång på dessa dagar har han hamnat i incidenter, inga bråk ingenting! Ni fattar inte innan var det typ 10 saker som hände på en dag, få dagar han inte blivit slagen på och sen alla orden! Dessa ord, nu är han där han ska vara jag gråter av glädje och tacksamhet att jag kan ge mitt barn det bästa och förhoppningsvis en uppväxt kantad av glädje, skratt och kamratskap! Aldrig ska jag sluta vara tacksam! Aldrig och aldrig att jag ska glömma att göra mitt bästa!

puss o godnatt

 

2 kommentarer till “Att födas in i en klass!

  1. Håller helt med dig! Och det glädjer mig att din son mår bättre eftet skolbytet! Min kille är lika gammal och en orolig själ ned mycket magont och funderingar om skola och fritids. Han har vänner och är inte utsatt för något, men det känns i mig varje minut… Svårt att slappna av…
    Kram!

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg