Det här med jul!

img_5459 img_5461 img_5479

Vi är en väldigt liten familj, typ 12 stycken sen finns det såklart fler människor som min mammas syster och man, de har fyra barn alltså mina kusiner, där har två av kusinerna barn, de bor alla långt borta och vi ses inte ofta nästan inte alls, jag försöker träffa en av kusinerna med familj en gång om året, men det är det. Sen hade min pappa en syster, men hon lever inte längre, jag har även två kvinnliga kusiner med barn och män. Jag har även en storebror. Så som sagt om vi alla kan så är vi 12stycken och 13 med hans fina sambo, inte många och min familj bor i Stockholm så det är i alla år min familj som kommit ner hit och det är inte heller alltid det går eftersom min lillebror bor i Stockholm med dem. I år har allt som var planerat blivit ändrat och de som är mest ledsna är våra två barn, vi andra klarar oss, så nu är det jag, Martin och barnen på julafton och så firar vi med M’s familj den 27!

Så jag tror att i alla familjer är det diskussioner om var man ska vara, vilka ska vara med, hur gör vi med maten, hur gör vi med klapparna?! Tänk alla som är skilda, som har nya partner som då har ett ex, som den har barn med och så nya barn med den nya, sen har kanske föräldrarna skilt sig och har nya som har ex, ja ni hör ju! Nästa år säger jag bara vi håller jul här, de som vill är välkomna, ta med er något att äta, baka något och kom! Ska aldrig mer försöka pleasa människor, det slutar bara illa, nu blir det som det blir och tur ingen är några hysteriska julfirare utan väldigt sansade människor och vi alltid tar det som det blir! Jag har insett att alla kan aldrig bli nöjda, människor har prestige, alla vill få sin vilja igenom och människor bor på olika ställen, släktingar som inte kan eller vill röra på sig, ja listan är lång! Jag och min man har vilda diskussioner om julen och vi är inte överens! Hur gör ni i jul?

För mig handlar allt om barnen, det är deras jul och de förtjänar den bästa julen! Alla får släppa sitt och faktiskt ibland ge upp vad de själva vill för barnens skull och nu råkar vi vara först med barn så då tycker jag att de ska vara i centrum- inte lätt att förstå men som förälder gör man saker hela tiden man inte vill eller orkar för barnens skull. Det är inte lätt och man tycker olika och ibland förstår inte människor vad man menar och man kan inte heller få den andra att förstå, den kanske inte ens vill eller så tycker man helt enkelt olika och då är det så!

Nu är denna text omskriven så att ingen ska bli ledsen, kränkt eller sårad och jag skriver inte ut allt jag känner eller tycker utan modifierar så det ska vara neutralt, detta är min blogg och det blir väldigt märkligt när jag ska ändra på saker för andra människors skull,  då slår jag knut på mig själv och tillslut kan jag inte skriva någonting och då kan jag lägga av!

pusss o gull

1 kommentar till “Det här med jul!

  1. Julen är vad den är. Jag tycker det låter supermysigt att bara vara lilla familjen (min dröm typ). Det är väldigt många man ska tänka på under julen och jag tycker det är skitstressande att man aldrig bara gör det man vill.
    Ni kommer säkert få en underbar julafton med en massa mys, god mat och lugn och ro! Dessutom kan man ju slippa äta den där jävla sillen och skinkan och prinskorven och bara det är ju underbart:)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg