Föds man ond??

När blir man ond? Är man ond från födseln men det kommer bara inte fram förren senare i livet? Hur blir man ond och vem blir ond? Hur kommer det sig att vissa blir mördare, våldtäktsmän eller pedofiler? Finns väl ingen mor eller far som någonsin hållit i sitt barn och trott att det någonsin ska göra en annan människa illa? Hur blir man en mördare? Jag förstår att vissa gånger när någon dör eller blir mördad har det skett av misstag om de bråkat eller slagits och saker går snett, men nu undrar jag hur vissa människor blir onda? Tänk att förhålla dig som mor eller far om ditt barn våldtar eller dödar någon!
Tänk på Brevik’s mamma som nu är död vad tänkte hon när hennes som sköt ihjäl massor av barn och ungdomar, hur kände hon och hur kan man fortsätta älska sitt barn, är det ens möjligt?
Jag tittar på Ryder och Zoë Mae och undrar vilka de skall bli, försöker varje dag lära dem rätt och fel, uppfostra dem, ge dem kloka och sunda värderingar, förklara att de skall vara tacksamma för mat och kläder, lära dem att aldrig ge upp utan att kämpa, tittar på dem och tänker hur små och oskyldiga och oförstörda de är! Tänk om någon av dem skulle falla ur normen, hamna snett, hamna i trubbel- nä jag kan inte se det i små barns små ögon hur det någonsin skulle kunna komma ondska till dem?
Nu får ni inte tro jag tror mina barn skall bli onda men jag har tänkt mycket på det vilken sorg det måste vara om ens barn hamnar snett, det kan ju hända den bästa!
Tänker på min lillebror och hans vänner där ett par stycken fallit bort och några har tagit sina liv, fruktansvärt och även om jag ej känt dem kommer det ändå på en, det känns ända in i själen, alla dessa människor som är barn till någon som plötsligt inte finns av en eller annan orsak!
Min lillebror bor ju i Amsterdam och studerar konst i 4 år, jag är alltid lite orolig för honom för han är så liten, så oskyldig och ute i svängen, är så rädd han ska råka ut för galenskap eller bli för full och ramla i kanalen- han är ju bara 26 år så så liten är han ju inte, men den ständiga oron och den oron jag känner för mina barn den är ibland övermänsklig! Kan inte hantera den eller förhålla mig till att jag som mamma alltid kommer känna oro för mina barn!
Så hur blir man ond? Vem blir ond? Vad är det för parametrar som spelar in? Varför blir bara vissa det?
Tänk om man det visste!!!

20130913-212544.jpg

20130913-212555.jpg
Två av de finaste jag vet, jag och Ryder på bussen i morse!!

20130913-212634.jpg

20130913-212641.jpg

20130913-212649.jpg

20130913-212655.jpg

Tror Zoë Mae satt still sammanlagt fyra minuter de dagar August var här!!

Godnatt!

Rekommenderade inlägg