Måste måste ta upp detta!!!!!

Om man misshandlar någon får man ett straff om man åker dit, om man misshandlar någon verbalt kan det också anmälas eller om det är i skolan, mobbing, hur som det får konsekvenser, men barn som är överviktiga!!!!!! Vad fan är det??? Om föräldrarna vet att det är farligt att ge skräpmat, godis, chips och läsk till barnen vad kallas då det föräldrarna gör?? För barnen vet inte bättre när de är små iallafall och föräldrarna har ansvar för barnet, om föräldrarna inte vet och är typ helt rudis ja vad kallas det då??? Att se små barn tjejer och killar så tjocka att de inte kan springa, med magar värre än värst som hänger ut det är fruktansvärt, förlåt det är faktiskt rent ut sagt katastrof att titta på! Vi måste vara ärliga finns ingenting sött eller fint med att vara överviktig som barn inte heller som vuxen, hårt att säga men jag kan inte ljuga, och det värsta är att de är synd om dem och det är inte deras fel och blir då illa beklämd över alla dessa barn som rullar runt och pustar och stönar och oftast med en burkläsk i handen! Det är ju även farligt! Och jag menar
inte små babys med magar utan större barn som faktiskt har tjocka magar!Barn ska vara barn, kunna springa och ha kul, inte sitta ner på rummet och spela tv spel och äta skit, det är lika farligt att vara smal- tjock dvs en insida full av fett och annat skit! Jag blir faktiskt både ledsen och mest arg när jag ser alla dessa överviktiga barn och det är inte få, jag vet att detta är typ tabu att prata om och tro mig jag vill inte hålla igen när jag skriver detta för jag vågar faktiskt inte skriva ut hela sanningen om vad jag tycker om detta, men det är inte längre bara en sorts samhällsklass heller som äter fel utan även barnen från den sk medelklassen som inte rör sig och äter massa skit och blir överviktiga! Detta är ett stort samhälls problem, och det är i högsta grad föräldrarna som är ansvariga för barnens matintag och att de rör sig!
Här hemma kör vi läsk på helgen en av dagarna och ett Max två glas, godis köper vi lite och delar på tre, Zoë Mae som är en galen socker råtta får en tablett ask och inte mer hon får titta på när vi andra äter godis eftersom hon trycker sin ask på två röda! Det är mitt ansvar att stoppa det eftersom hon inte äter godis som Ryder dom tar ett par bitar så måste jG ta ansvar och se till att hon äter lite och förklara varför hon inte får mer! Köper vi kanelbullar köper vi två och delar i fyra delar, ibland äter vi bara popcorn och vårt fredagsmys är nog rätt fattigt i andras ögon, som sagt vi kör begränsat och på helgen för det är helg, och eftersom jag själv vill ha lite godis så köper jag det och sen har vi nästan det hela helgen den mängden vi köpte!
Jag tycker krasst man kan kalla det för en slags misshandel att göra sina barn överviktiga, i mina ögon är det en slags misshandel, det gynnar ju inte direkt barnen, samma som om man dricker och röker när man är havande, men det är ju ännu en het potatis och inte vad vi skulle prata om här! Vad ska vi då göra åt det? Och vad kan jag göra? Det får ju även konsekvenser när man blir äldre, överviktiga har svårare att bli med barn och det är inte bra att vara överviktig när man är havande! Barnen som föds idag är ju inga babys det är ju fullvuxna barn nästan, när jag födde Ryder 2710 gram då låg hon på rummet med mig med en klump på 5,5 kilo och det var ju lite skillnad om man säger så, hon vägde nog själv 100 kilo och där satt jag med min lilla lilla klump!! Barnen idag är större och det beror i mångt och mycket på vår konsumtion av mat och att vi äter annorlunda idag än förr, det är en skrämmande utveckling, samtidigt har vi aldrig bantat så mycket som vi gör idag! Komplext till tusen, men man kan inte ge barnen en massa skit varje dag, de växer ju inte, kan knappt röra sig och det är rent ut farligt!!! Barn behöver riktig mat, mjölk, vatten och att röra på sig varje dag!!!
Peace Out!!!

5 kommentarer till “Måste måste ta upp detta!!!!!

  1. Jag håller helt med dig, Agnes. Att övergödda sina barn, med socker, fet mat etc, är att ses som barnmisshandel!!

  2. Håller med att barnens mat är viktig ! Ett annat problem är de föräldrar som tror att barnen äter bra och få i sig allt de behöver under skollunchen. Så är INTE fallet. Har själv jobbat i skolkök för ett par år sedan, jag vet vad serveras och jag tror inte det blivit bättre med alla besparingar. Så det bästa du kan göra för dina barn är att så långt det bara går laga kvällsmat till dem. Laga mat från grunden och försök att äta ihop. Låt inte barnen växa upp på fika och smörgåsar för att det är lättare, tar mindre tid. Barn behöver riktig mat med vatten eller mjölk att dricka till. Och ser man till att barnen får detta och att de rör på sig genom lek och andra aktiviteter så lovar jag att de aldrig behöver banta !! Då kan man servera röd mjölk och Bregott ist för alla dessa osmakliga light varianter. Bra ämne att diskutera ! Jag skulle kunna skriva hur mkt som helst. Ta hand om era barn : )

  3. Hej Agnes!
    Håller fullständigt med dig i allt du skiver om överviktiga barn, det är helt och hållet föräldrarnas ansvar så länge barnen är små. Allt skit om att skolan ska ta detta ansvar och införa mer gymnastik är i mitt tycke helt fel, det är föräldrarnas ansvar att ungen rör sig ,det är du som förälder som köper hem maten och det är barnet som får ta konsekvenserna av det.Kolla hur föräldrarna ser ut1 de är ofta lika feta!!

  4. Bra skrivet, du har så rätt! Självklart är det föräldrarnas ansvar, men fetma tycks ju gå i arv. Och då menar jag inte genetiskt, utan det är ett ”livsstils-arv”. Blir även så j-vla trött på folk som skyller sin övervikt på låg ämnesomsättning. Jag har papper på att min ämnesomsättning är på tok för låg och då måste man skärpa sig extra mycket vad gäller onyttigheter. Svårare än så är det inte. Folk är så lata och skyller allt annat än sig själva! Tack för att du skriver så härligt frispråkigt:)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg