Söndagsmys och fix, storhandling och möte!

Idag är det söndag och vi pustar ut lite efter ett fantastiskt ett års kalas igår för finaste E, min dotter dansade någon slags runddans med alla damer, kvinnor och barn igår, runt runt och upp med armarna till hon var helt färdig, hon åt även kopiösa mängder mat igår blandannat 4 varmkorvar utan bröd och lite annat smått och gott. Vi fick en fantastisks buffé igår och det åts så det stod härliga till! Själv sportade jag mina nya skinnbyxor, mina nya svarta skor från Nilson Shoe´s, nyinköpt blus från Femme på 50% på Spirit som skall stänga och det mest fab halsbandet fyndat på Lindex för 149 kr, själv tyckte jag att jag var het som smet, min man tyckte jag var en blandning av hippie och folkparkslolla-frågor på det? Vi har ätit surdegsbröd med avocado och kalkon, druckit juice och latte till frukost, vissa i familjen har ätit hotellfrukost, vilken lyx.

 

Idag har sonen hämtats hem från hotellvistelsen med mormor och morfar, han skulle vara med på Arenan igår med morfar som var med en liten snutt i mello´n som började igår, först var det bestämt att morfar och två andra skulle göra något slags inledningsnummer men så blev det inte utan det blev en liten grej i slutet och man såg Ryder en snabbis tre gånger men han hade lovat att vinka till dagis och det hela men så blev det inte nu, de skulle sitta ner inte stå upp som var sagt från början, så hoppas nu inte det blir ret på dagis för han inte var med, tv-världen, saker och ting ändras men   det hajar ju inte barn! Hur som haver, han hade det bäst och de hade busat och käkat mazariner på rummet när de kom hem, är du lycklig R är jag lycklig, så enkelt är det! Det har storhandlats vilket var mycket behövligt, nu kan vi äta igen! MIn kompis hade med 2 blöjor till kalset igår så vi skulle kallar oss till idag, hahah!

idag skall vi ha ett litet möte och försöka och bestämma vad som händer framöver, nu måste det börja hända saker, det kliar redan i mina fingrar!

Har tänkt på en sak, att många många bloggar visar upp exakt samma saker, den där vasen från Svenskt Tenn, den har  alla köpt, och jag lovar hälften tycker inte den är snygg utan de är bara ängsliga och måste  ha den, nästan all köper samma kläder, om man nu måste det gör då något eget med din stil, många  bloggare visar upp sina vita hem med exakt samma saker i som 500 hundra andra har, lägger någon upp ett vitt ikea fucking fläktskåp, vägghängt med en ananas och en svenskt tenn ljusstake på får det 100 likes, eller 100 åhhhhh vad fint, helt ärligt, jag blir inte ett dugg inspirerad. Ännu roligare är att alla springer och köper samma planscher/posters och ramar in, vad hände med konst??? Själv tycker jag det är kul  med lite variation och inte exakt samma saker, har burit Lex kläder i 4 år nu och faktiskt fått beröm för att jag gjort det med en tvist, när en ny kollektion kommer tar nästan alla ut samma saker, men inte jag, visst jag har också ett par Please jeans och ett par Lidrl skor, men bär dem lite hur som haver, mina Please älskar jag men har bara ett par tycker 1595 kr för ett par jeans är mycket pengar. Tycker bara det är så tråkigt att alla har samma saker, ser inte människor det, eller är det precis det de gör och vill vara som alla andra???????????????? Måste vara jobbigt att vara så ängslig hela tiden att man sneglar på andra för alla kan omöjligt tycka om samma saker, vad är det med vägghängda ikea skåp? Förstår inte prylen, det kanske bara är jag!

Later, ska fundera på  om jag vill lägga ca 3500 på en dagg-vas från Svenskt Tenn?

20140202-182919.jpg

21 kommentarer till “Söndagsmys och fix, storhandling och möte!

  1. Haha…måste erkänna att jag har haft lite svårt för din blogg men liksom inte klarat av att inte kika in..tycker du ser så jädra dryg ut på fotot och att du skriver som du pratar…..
    Senaste dagarna har det av någon anledning lossnat ( jo jag medger att jag är lite mer än lovligt trög)och nu förstår jag att det är din stil och ditt sätt att blogga…..INTE SOM ALLA ANDRA.
    Jag kommer fortsätta att läsa och förmodligen uppskatta det mer för varje gång.
    Lycka till!

    1. Ha dryg det är nog det absolut sista jag är- saker och ting är inte alltid som det ser ut! Jag skulle kunna vara någon som springer runt och tror jag är något- men jag är långt från det! Detta är en bisyssla som jag skall hinna med bland alla andra 400 saker varje dag och jag sitter inte och filar på mina texter och ändrar och trixar och nej jsg skriver inte som jag pratar, men det går fort, riktigt fort när jag bloggar därav den ibland usla svenskan!!!

      1. Det var inte menat som kritik utan tvärt om….skönt med någon som sticker ut ur den vita marängsmörjan 🙂

        1. Tog det inte så, tyckte bara det var så kul med dryg!! För det är verkligen långt från mig!!

  2. Dagg-vasen kosta faktiskt ”bara” 2 500 kr. Se det som en rabatt, ha-ha!

    Vasen är fin, tycker jag…..men så stor att nästan alla snittblommor drunknar i den och för att inte tala om hur svårdiskat det bubbliga glasets insida är. Detta är dagens vuxentips!

    Tack för en läsvärd blogg! 🙂

  3. Så sant! Det är vanligare med ett vitt utställningshem än något personligt som sticker ut från mängden och verkligen visar vilka som bor där! Heja dig, bra skrivit!

  4. Åååååååååå, så bra ditt sista stycke om alla bloggar och instbilder som är likadana!! Handlar allt bara om konsumtion och passa-in? Nä, fram för mer individualister som – precis som du skriver – kan inspirera istället! Och vi behöver ta ansvar inför våra barn som växer upp att allt inte handöar om att ständigt KÖPA, KÖPA, KÖPA hela tiden. Borde starta den där bloggen jag tänkte på i evigheter…ska bara få lite bättre nattsömna först, barnan ska växa till dig lite etc.
    ;D

  5. Ääääääääntligen! Någon som inte heller gillar detta ängsliga bloggande om precis samma (dyra) designsaker i alla bloggar. Tack, tack, tack.

  6. Nu har jag läst in allt jag missat dom senaste dagarna utan internet… ganska skönt faktiskt :-). Storgillar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva på, det känns så äkta om man jämför med många andra. Nu en liten fråga och fundering jag fick när jag läste det här inlägget, har tänkt på det innan oxå men mer idag. Hur kommer det säg att du bloggar här på Elsa när du inte tycker så mycket om ytliga bloggar. Emma, Petra och Banditen handlar ju väldigt mycket om att just konsumera. Fick förklarat för mej för inte så länge sen hur dom tjänar pengar på sitt bloggande och inget fel i det men fick ändå lite ”dålig smak” i munnen av det hela. Försöker uppfostra mina barn att mer är inte alltid bättre och försöker oxå själv leva efter det mottot. Tack för en härlig blogg och njut av din arbetslöshet ett tag :-).
    Från ett väldigt vitt och vackert NYC.

    1. Måste förtydliga, det är inte konsumtionen i sig utan att de alla konsumerar samma saker, den där ängslan!nu menar jag inte specifikt oss här inne utan 100 bloggare som alla köper samma saker!

    2. Jag bloggar här inne för jag lärde känna Emma och hon skulle starta denna portal, jag älskar hennes texter, hennes bilder och hon är helt fantastisk! Vad andra gör lägger jag inga värderingar i! Vad kul att du vet hit de tjänar pengar, själv vet jag inget, får inget veta och får inte en svenska ettöring ut av detta! Har inte en endaste benefit utav detta, tycker bara det är kul att skriva! Jag lär också mina barn att hjärnan och hjärtat är det viktigaste vi har, när vi dör är det ändå skitsamma hur många tröjor du äger! Jag har inget emot konsumtion men tycker det är trist att alla köper/ får samma saker, alla kan omöjligt gilla samma saker! Jag älskar vackra saker och kläder och kommer aldrig sluta med det men den där oändliga shoppingen den har jag tröttnat på! Stor kram

      1. Tack för svaret, tycker bloggandet är väldigt intressant så det var av ren nyfikenhet jag frågade. Kram

        1. Tycker jag också, sjukt intressant att ta del av!!
          Kram förresten bor du i Nyc? Fett!!!

      2. Hej fina!

        Eftersom du inte vet ha ha. Jag tjänar pengar på min blogg genom annonserna och de inläggen som är ”i samarbete med”. Inga konstigheter där 🙂 Men mest pengar i bolaget kommer tveklöst från fotouppdrag och det jag gör när jag konsultar för att hjälpa företag med deras sociala medier-konton – sånt som inte har direkt med bloggen att göra men som är sprunget ur det. Och sen har jag ju en bra lön också. Portalen tjänar vi i dagsläget inga pengar på alls, utan alla annonsintäkter där går direkt till kostnader för drift, utveckling och så vidare, men nån gång hoppas vi såklart att det ska gå mer än plus minus noll.

        Banditen tjänar inga pengar alls på sin blogg, Petra har samma inkomstkällor som jag har mer eller mindre. Inredningsfrun har nyss startat bolag om hoppas väl kunna tjäna lite hon också.

        Jag tycker att det är skitcoolt att jag kan plocka en lön från mitt företag på grund av min blogg! Det är ju en dröm.

        Kram

  7. Instämmer med så många andra, jag gillar din blogg!! Du verkar ha båda fötterna på jorden och du har DIN stil, det är underbart! Lite skoj det där med vasen för jag har undrat hur 17 alla bloggare har råd?! Tjänar ganska bra själv och har inte ”extrem” utgifter, men 2500 på en vas finns liksom inte i min värld. Och denna köphets, ser ju ut som om alla bloggerskor är riktigt förmögna (trots att de har ”vanliga” jobb, är långtidssjukskrivna eller föräldralediga). Verkligheten ser lite sned ut där och jag tror en del blir lite lurade av det ytliga, kanske även lite stressade? Men inte hos dig, du känns äkta! Jag fortsätter läsa så länge du skriver:)

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg