Vänner en relation att vårda!

Vänner de måste man vårda likaså som den man har ett förhållande med, vänskap är inte självklar den ska helst vara okomplicerad men den måste vårdas. Vissa vänner har man känt länge och kan utan och innan, det är lite högre i tak, man kanske inte pratar varje dag, men när man pratar känns det som igår, andra lär man känna senare i livet, då trevar man sig fram lite, mycket som skall stämma, familj, barn och kanske partner, man behöver ju inte ses med hela konkalongen men ibland blir det kanske oundvikligt, man tar hänsyn känner av och känner in, man har goda och dåliga sidor, man trevar framåt och så kommer man förhoppningsvis fram till en punkt där man känner vi är vänner, man ses inte varje dag, man hörs ibland, barnen leker, man ses på kalas och andra firanden, ibland kan det vara skört, man känner från början att den här människan kommer man en dag gå i klinch med och det kommer inte gå bra, för många olika åsikter, många diskussioner, olika värderingar, inte så högt i tak för olika egenskaper och annat man delar eller inte delar, men man försöker, vill och bjuder med och ser olika sidor av världen, vilket kan vara bra! Jag har en känsla för dem jag kallar sandlådemänniskor- de som alltid alltid kritiserar tillbaka när man diskuterar eller de som aldrig någonsin kan ta kritik, de är svåra nästintill omöjliga, hatar sandlådediskussioner, det är nästintill kört från början, man skall backa om det går, men ibland så kör man på!  Så kommer en dag då man blir riktigt jävla oense och allt tar slut på två sekunder, man bara känner att det finns ingen återvändo, men så kan det vara ibland och det är sorgligt och man vet när man vaknar och man är borta från Fb och Instagram att det är över, men mina barn har inget med dina känslor att göra, ingenting! Barn är oskyldiga till allt i världen, de skall aldrig någonsin behöva lida för något någon annan gjort! Det gör ont i mitt hjärta skall du veta!

Sen finns det människor man träffar helt apropå, man blir vänner, finner varandra, allt är helt prestigelöst, helt okomplicerat, man hittar hem, man vårdar men balsamet finns där varje dag, man behöver inte så mycket, vissa har man känt länge, länge, men behövt en paus ifrån för att på nytt finna varandra, det kan ibland vara bra med pauser, man nöter in sig, man respekterar, man värderar och accepterar olikheter, så länge det inte sårar den andra. Det är inte alltid lätt, det finns så mycket som ligger och gror och pyr och man vet aldrig varför människor gör som de gör, varför de reagerar som de gör, men acceptans och respekt är viktiga ledord och att man besitter någon sorts självkännedom och självrannsakan. Livet är inte alltid lätt, så många tår man kan trampa på, så många fel man kan göra, så mycket fel det kan bli, ibland finns en vilja men om den saknas då är det bättre man går olika vägar i livet, men med det inte sagt att hövlighet och artighet skall finnas kvar! Det skall ge energi att vara vänner, man skall få energi och ge energi, man skall finnas där men man kan aldrig någonsin räkna med något, vad man får är en bonus och det skall man bli glad för. Det är en ny upptäckt för mig om man aldrig förväntar sig något kan man heller aldrig bli besviken, så sant som det var sagt!

Idag är en ont i magen och må illa dag, har legat hela dagen, mår inte alls bra, hoppas det blir bättre och idag kommer en älskad far hem till sina skruttar! Livet det ger så mycket men det tar också och en negativ sak med att ha blivit så medveten är att jag också är mer sårbar och det vet jag inte om jag tycker om, det var lättare förr men antar att detta är bättre!

Kram

20140217-153828.jpg

20140217-153845.jpg

Rekommenderade inlägg

1 kommentar till “Vänner en relation att vårda!

Comments are closed.