Vad händer när man får barn?

Har tänkt mycket på varför så många går skilda vägar när de får barn? De separeras till höger och vänster och ofta sker det under småbarnstiden, så går de vidare och så bildar de ny familj och får småbarnstid!! Jag förstår inte riktigt vad som händer, har full förståelse för att kärlek och känslor kan ta slut, det är inte det, men det är som om människor vaknar med skägget i brevlådan och tycker livet blir tråkigt och o-glammigt när barnen kommer och så lämnar de varandra. Människor bråkar och de sover inte och vardagen är trist, vab och köttbullar! Vad i hela fridens namn hade ni väntat er? Att barnen kom som en raket med champagne, lyx, sömn, juveler och Balenciaga väskor? Livet blir ju vad man gör det till, det behöver ju inte bli trist, men man får ju välja rätt redan från början, en man som inte gör något innan lär ju inte göra något sedan heller, en man som kollar sport halva sin vakna tid lär ju inte sluta med det, en man som spelar tv-spel hela nätterna lär inte sluta med det, en man som inte städar eller tvättar eller lagar mat lär inte börja med det. Om du då som kvinna väljer att ta dig an den rollen, fine gör du det men klaga för helvete inte sedan, man gör sig själv till offer och då har man gjort ett val! Det underligaste är att man är ju kär i mannen man väljer att skaffa barn med och varför dör allt det sen, när livet blir vakna nätter, amning eller flaskmatning, sjukdomar, trötta föräldrar inte så mycket ligga, varför dör kärleken då? Det är ju då man skall stå pall där och hjälpas åt, finnas där, förstå och vänta ut och göra det bästa av situationen och komma ut på andra sidan starkare tillsammans! Det kan ju vara en jobbig tid, den kan också vara underbar, men vad blir bättre av att man tycker allt är trist och frun bara gnäller och då ränna och hitta en ny och skaffa barn med, det blir ju samma lika där, barn som barn! Jag tror man ska kämpa mera, försöka mera, inte sluta ge upp, en kram, en puss en liten stund i soffan tillsammans, rör vid varandra,framförallt ge varandra tid att låta sig förändras, se varandra och försök att förstå vad som händer under denna för många omtumlande period, det går över när barnen blir större!

Många säger det är så trist, han är så trist, men va fan hur jävla rolig är du?  Sen tror jag personligen att kvinnor måste sluta ta hela föräldraledigheten, vara hemma i 2 år med barnet, du kommer bort från arbetsmarknaden, och varför inte dela, mannen är förhoppningsvis lika kapabel att ta hand om barnet, vi kvinnor är inte oumbärliga, tror rent ut sagt att många hade mått bra av att komma ut och göra annat och inte bara vara mamma! Det ska man också vara men inte till 100 procent, vi är så jävla mycket mer. Bli aldrig slavar till männen, se till att ni klarar er utan en man om ni blir skilda, bli självständiga, spring inte runt som passopper, hur sexigt är det? Nä, res på er och ta kommandot över saker och ting och skapa det liv du vill ha och drömmer om!

Jag älskar Johanna Toftby`s blogg och hon säger ofta sex och träning ger så mycket i ett förhållande, träningen energi och sexet kärlek, inte det att man bara får kärlek av sex, men man kommer närmre varandra och det ger mycket att ta på varandra, man behöver ju inte ligga i hundra år och ha värsta avancerade sexet, hellre att det blir av än inget alls, släpp prestige och prestationer och pretentioner och ligg mer gott folk, det hade räddat många förhållanden tror jag, människor sitter och surar på kammaren och tycker den andra är dum i huvudet men för fan släpp det och gå och gör en invit!! Hahhahha nu låter jag som en sexolog men tycker det är synd att så många bara ger upp, man blev ju kär av en anledning försök komma ihåg den! Nu blev jag kanske personlig men blir ledsen när så många lämnar varandra eller är otrogna, klagar på den andra in i absurdum, försök gör något åt det istället! Res er upp och gå ut och gör något efter jobb och skola sitt inte bara där och glo på dumburken, om än bara en stund!

Ge inte upp, kämpa mer, mer kärlek till folket!

Citat Kristian Gidlund:

Älska mer, bråka inte om pengar, se dina barn! Peace out!

20140311-144238.jpg

20140311-144244.jpg

20140311-144251.jpg

20140311-144257.jpg

4 kommentarer till “Vad händer när man får barn?

  1. Spot on!
    Vi är så rädda för vardagen. Kärlek är också vardag.
    Glöm aldrig bort varandra i barnlivet. Se varandra i det jobbiga. Kan ni det så blir det, som du säger, ni kommer ut på andra sidan mycket starkare i kärleken.
    Mannen och jag har fått ta tag i diverse surdegar genom vårt liv tillsammans, men vi älskar varandra så mycket. Kanske på grund svårigheter. Hur länge vi har varit gifta? 30 år i september…

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg