Att vara så inihelvetes tacksam!

Tacksam, det ska vi vara varenda jävla morgon när vi vaknar, tänk vad vi har, ALLT och lite till!
Min son har börjat i skolan, han som gått på en enormt priviligierad förskola med familjer med mycket eller lagom väl förspänt plötsligt har vi sju olika nationaliteter, han som bara gått med hundra procent svenska barn, möjligtvis en spansk släkting, nu träffar vi människor som inte kan läsa, som kanske inte kan svenska, människor med kanske inte samma förutsättningar! Om detta är bra? JA, min son kommer lära sig empati, respekt för olikheter få ta del av andra kulturer och inte bara träffa Barn från samma hemförhållanden! Han var mycket brydd över hur den här mamman inte kunde läsa, även jag tänkte hur ska de där 22 papprena fyllas i som fröken skall ha? Innan vi gick dit första dagen sa jag till R, du vet vad det viktigaste av allt är va?
Ja mamma, behandla andra som du själv vill bli behandlad! Jag behövde inte säga det, när fröken häromdagen från dagis berättade för mig hur orolig hon varit för R för han är på riktigt den snällaste pojke hon träffat, då gråter jag, stora jävla tårar för jag vet att jag lyckats i min uppfostran i min tro på världen mina värderingar har lyst igenom, men jag gråter också för idag är det inte självklart att vara snäll! Barn är elaka barn är grymma och hänsynslösa barn är vidrigt elaka mot varandra och detta måste jag/ vi slåss mot!!! Tänk en mot tusen, måste finnas fler snälla barn tänker jag!
Det kommer ju någon stans ifrån, allt kommer från föräldrar- ALLT!!!!!
Allt skit man själv tycker och tänker och kanske säger högt, det hör barnen!
Varje dag lär jag R att vara tacksam, visa respekt vara glad att vi har varandra, vi har mat, vi har ett hem och att alla människor är lika värda!!!
Mycket viktiga saker att prata med sina barn om, inte bara låta dem sitta vid tv jäveln eller spela dataspel, prata med era barn för i in helvete!!!!!!!
Prata med dem varenda dag, om små och stora ting!!!
Tänk inte bara på ditt eget jävla liv som du springer runt och försöker få att se perfekt ut! Du är ingenting utan god uppfostran, ett stort hjärta och din hjärna! Ett stort hjärta får man inte bara vissa har det men andra måste få hjälp på vägen och om man själv är en rutten inskränkt människa ja då speglar det av sig i barnen!!!!!!!
Tänk på det gott folk, barnen är det finaste vi har!
Peace Out!!!!

IMG_4929.JPG

IMG_4927.JPG

IMG_4928.JPG

2 kommentarer till “Att vara så inihelvetes tacksam!

  1. Du skriver om något jag ofta oroar mig över. Hur ska man kunna hjälpa sina barn att navigera genom okunskap, ignorans och ren grymhet? Hur ska de få behålla sin oförstörda glädje över allt fint i livet och den självklara känslan av att duga precis som de är. Att vara snäll borde vara självklart och jag blir rädd när jag tänker på hur det i själva verket är ute på skolor, på arbetsplatser, i världen. Det är sorgligt hur lite respekt som finns och det är inte undra på att man kan känna sig uppgiven. Jag hoppas innerligt att din R inte ändrar sig p g a yttre omständigheter utan får fortsätta vara så fin som du beskriver honom!

  2. Så otroligt fin och KLOK SOM FAN !!!! Samma gamla coola Agnes som för 10 år sen !! Finner hopp om mänskligheten när jag läser detta❤️

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg