Förtappade barn!

Herregud dessa barn, typ alla barn- det är få undantaget som inte är skitungar! Spelar ingen roll samhällsklass eller område- My God vilka barn! Från 4- uppåt, och föräldrarna är helt upptagna med annat! Det händer nästan överallt där man träffar på barn! På aktiviteter eller allmänna platser, där är ett barn på R’s simning som pratar till sin mamma som om han va 23 och ghetto kung, han är fyra och redan ghetto medlem i sin mun!!!!
Idag var vi på lekan, en kille får sikte på R, ser ut som en hipster unge, börjar leka med R och de leker nog en timme, inte En endaste förälder visar sig, jag frågar till sist- var är dina föräldrar? Han letar och hittar pappan snackades i ett hörn, ungen kläcker ur sig det ena och andra sen kommer det- Fuck u, märk väl ungen är 7 år, jag tror han säger det tjugo ggr till min dotter jag får spel och säger till honom att det där säger du aldrig mer till mina barn, han tittar inte på mig och suckar djupt, jag blir så jävla provocerad att jag vill ela honom med elpistol, jag frågar om han får säga fula saker för sina föräldrar och det svarar han nej på, men nu börjar skitungen bli trött på tillsägelsen och säger typ orka eller orkar inte höra mer! Hur kan man ens säga det till någon? Tror Aldrig jag sagt det till någon! Seriöst, vad hände? Det är ju mitt ansvar att lära mina barn rätt och fel, jag måste orka, jag måste säga nej fast ja hade varit succé, jag måste guida dem genom livet, jag måste förklara rätt och fel, jag måste vara deras förebild!
Efter detta ser jag hur pappans polare går hem då tänker jag att nu kommer han väl fram och kollar in vad vi är för typer som hans unge lekt med i över en timme, nä då drar han direkt till nästa polare och börjar snacka!!!! Till saken hör att han har även en lillebror som är 2-3 och han springer helt fritt runt runt utan tillsyn!
Var ska detta sluta, föräldrar som bara ska självförverkliga sig, som inte orkar med barnen, barn som bestämmer!! Barn idag bestämmer Allt och jag hade seriöst tre barn inne med sina föräldrar i veckorna som gått där ungarna bestämde skor o storlek och i två av fallen blev det inga skor och nu pratar jag inte stora barn- läs 2-4 år gamla! Jag bestämmer och så kommer det förbli kom inte med vänta bara, jag tar hundra fighter i kvarten och kommer aldrig sluta orka, min son har i sex år velat ha kläder med fula tryck- typ Stålmannen han har fortfarande inte lyckats!!!
Jag bestämmer vad vi ska ha på oss, vad som är rätt och riktigt och mina barn är inte felfria men en sak är säker något Fuck u kommer inte komma ur munnarna!!!!! R är galet upptagen med varför Alla andra får säga fula saker och svära utom han, detta diskuterar vi varje dag och varför får vissa rapa och skrika och hit och dit! Du kommer aldrig få göra dessa saker, aldrig någonsin så lägg ner och jag bryr mig inte om hela Malmö svär du svär inte! Basta!
Hur kan alla dessa ungar låta som tredje klassens underklass, aldrig hört så mycket fula ord komma ur barns munnar- jag är i chock!
Det är barn från alla samhällsklasser och inte bara barn från något speciellt område, det är bara olika problem och olika sätt att se på saker i de olika områdena!
Jag undrar mest vad det ska bli av dessa barn? Som aldrig kanske får lära sig rätt och fel, inga gränser, inga normer och värderingar? Jag vet att jag svär- världens sämsta ovana och jag kämpar och barnen vet att det är fel det jag gör och jag har förklarat allt för dem!
När jag verkligen tänker efter tror jag R har känt två kompisar som är verkligt uppfostrade av alla som passerat!
Jag är så trött på mig själv och mina tillsägelser och jag är med barnen på lekan och håller koll- tro mig det behövs med den minsta och jag är den första i raden som säger till när mina barn gör fel och jag ångrar nu att jag inte sa till pappan att medan du står och snackar ditt skit så säger din skitunge det fulaste man kan säga till någon efter idiot 7 år gammal!
Nä nu ska jag lägga mig, har varit upprörd hela dagen och till saken hör att vi gick tidigare för jag tyckte så illa om ungen så jag hittade på att klockan var mer än den va och att vi skulle handla till mormor kom!
Föräldrar ta ert ansvar, ta fighterna, ta alla utbrott i slutändan blir det bäst så, annars sitter lilla Otto där med….. Och ni står som frågetecken i ansiktet och fattar ingenting, absolut ingenting, hur kunde det gå så fel!!!
Godnatt!

Rekommenderade inlägg

9 kommentarer till “Förtappade barn!

 1. Jag håller också med, varför är så många så rädda för att säga ifrån till sina barn? Vi jobbar hårt på artighet, bordsskick mm i vår familj bestående av totalt sju barn i olika åldrar. Orkar vi borde alla med färre barn också orka. Det är vårt ansvar som föräldrar. Skaffa inte barn om du inte orkar vara förälder!

 2. Håller verkligen med dig! Jag är exakt likadan som du där. När min store leker med kompisar så hör jag ibland dem svära och även till sina föräldrar. Det är fruktansvärt! Aldrig att mina barn skulle våga svära till oss föräldrar eller någon annan vuxen. Tyvärr tror jag det slinker ur en och annan svordom från min store när jag inte är med och han bara är med kompisarna. Men hemma hos oss är det uppförande som gäller och inte skrika, svära eller bete sig!

 3. Bra skrivit! Jag håller verkligen med dig, och familjer som man tror är ”normala” vågar heller inte bestämma över sina barn som är från 2 år och uppåt. Helt otroligt, hur ska detta sluta?

 4. Curling! Det verkar som alla jobbar sa mycket, och da man äntligen är tillsammans med sina barn vill man inte ta nagra konflikter (de kann ju förskollärare och lärare ta…). Vi har en gardsbutik, och de senaste aren har vi märkt mer och mer hur barnen styr även inköp (som du nämnde med skorna). Häromdagen fragade en mamma en 11 manaders pa fullt allvar om han ville äta golden eller gröna kiwi!? Uppfostran kräver konsekvens och hart arbeite, och tydligen vill manga inte ta sig an den biten. Tyvärr!

 5. Otroligt BRA skrivet!
  Har två egna numera vuxna barn och arbetar även med yngre barn. Detta stämmer sååå bra, varför, varför, varför vågar man inte vara förälder i dag?
  Är det månne det dåliga samvetet man har som gör att man låter barnen vara kungar och drottningar?
  Det är väl ändå föräldrarna som har yttersta ansvaret för sina barn fast det verkar som att många lämna över det till samhället. Det är förskolan som ska se till att få barnen torra m.m m.m
  Men F Y F A N rent ut sagt det är för hemskt!
  Våga vara vuxen och lär era barn när det är små det kommer I N T E bli lättare när de blir äldre utan snarare svårare.
  Tänk också på att barn gör som vi vuxna gör, inte som vi säger.
  Kram till alla därute som vågar vara vuxna <3

 6. Hej, det låter tråkigt nog som att det är min ”skitunge” du och dina barn har träffat på lekan. Otto och hans lillebror Dag (skulle bli ledsen att höra att du trodde han var 2-3 år då han fyller 5 år alldeles snart) har precis lärt sig detta otyg att säga riktigt fula ord och dessutom använda det dom kallar ”ful-fingert” (gissa vilket). Vi kämpar supermycket här hemma (Olof, barnens pappa som snackade med kompisar är en engagerad pappa men hade som du upplevde helt fel prioriteringar just då) med just detta uppförande. Dom testar hela tiden vad som händer när dom säger det till varandra och till andra. Här hemma när vi hör det är det strikt NEJ till allt sådant. Jag uppskattar att du faktiskt sa ifrån och jag ber om ursäkt för Ottos dåliga uppförande och önskar att jag varit där och kunnat ta tag i situationen. Men jag lovar att jag fortsätter diskussionen med mina barn här hemma 🙂

 7. Hej, det låter som att det är min ”skitunge” du har träffat på lekan. Otto och hans lillebror Dag (han hade blivit ledsen om han hört att han var 2-3 år då han fyller 5 år alldeles snart) har nyligen lärt sig några riktigt fula uttryck och att använda det dom kallar ”ful-fingret” (gissa vilket). Olof (barnens pappa som vanligtvis är mycket mer engagerad än du upplevde) och jag kämpar jättemycket med detta uppförande. Det är total NEJ på det även hos oss. Jag ber om ursäkt för Ottos dåliga uppförande och fortsätter diskussionen vi har här hemma. Jag är tacksam för att du sa ifrån även om jag önskar att jag hade varit där för att kunna ingripa i situationen och kanske hade du då fått se att Otto inte bara är en ”skitunge” 🙂

  1. Hej! Gud vad fint att du svarar och vill kännas vid din ” skitunge” och det är få som står för vad deras barn gör! Jag blev mycket förvånad att dessa ord kom då de lekt länge utan problem, sen tycker jag alltid det är mycket märkligt att man inte går fram och hälsar och kollar in vem barnen leker med- vad vet din man jag kan ju vara komplett galen och hade lätt kunnat stega iväg med barnen hahaa! Skämt åsido! Jag ber om ursäkt för att jag trodde den lilla var mindre, men han var lika lång som min dotter- som blir tre och han satt mest i sanden!
   Jag hade också velat veta om mina barn sa fula ord, vi har noll tolerans här hemma och än mer efter att R börjat i skolan och där får höra all världens fula ord- vilket chockar mig! R får inte säga ngt fult överhuvudtaget och tänk att vara 6 år och vara den enda som inte får- och faktiskt lyder detta- det är jag mycket stolt över!
   Om vi nu ska ta bort vem som gör vad och faktiskt förfasas över vad som händer i samhället? Hur har det blivit så här? När jag var liten fanns inte detta, möjligtvis hos en viss kategori av människor, vi helt vanliga medelklass barn kunde inga fula ord, jo Cp kom lite senare som ett skällsord! Jag tar emot din ursäkt och hoppas du jobbar vidare med detta då det är ett stort problem- mest stolt är jag över ditt mod att erkänna! Stor kram till dig och hoppas du/ ni kommer fram nästa gång och hejar om ni brukar vara på lekan! Peace!

Comments are closed.