Den livrädda medelklassen!!

 Vas-Lea
Finns inga som är så nervösa och rädda för att göra fel som den ”nya” medelklassen! Herregud, överklassen vet redan vad de ska göra eller så gör de som de vill, arbetarklassen jobbar på för att kanske en dag bli medelklass och underklassen de är där de är! Kom nu inte och säg att det inte existerar klass det gör det i allra högsta grad! Medelklassen har blivit stor och de är som en stor surrande svärm som gör som alla andra i svärmen!

människor börjar tjäna lite mer idag har ju typ alla runt 25-35 tusen i månaden det har blivit normalt, de har ett hus, eller lägenhet på rätt ställe, man köper ny bil och då är det bara några märken som gäller, man reser, man hämtar tidigast möjligt på dagis, skola o fritids för hämtar man tidigt- lika med rik då behöver man inte jobba så mycket, man har rätt vagn, man har exakt samma inredning som alla andra har- hittas i inredningsmagasin nära dig, männen har ibland läs ofta välbetalda jobb, ibland ganska många skattefifflare eller gör annat skumt så man ska ha råd med sin livstil- för det kostar att hålla upp detta, man äter på samma ställen, man gör samma saker, man SKA ha en Rolex- helst i guld skit samma om den är snygg för du ska inte billa i mig att alla dessa människor tycker att det är den snyggaste klockan, barnen ska ha Ralph Lauren, My oj My god dessa pikéer som kostar 50 cent att tillverka som vi köper för massa pengar, eller andra dyra barnmärken, fäll upp kragen, männen ska bräscha, kvinnorna ska göra sig snygga, träna och snacka om ointressanta saker, man ska ha en stor diamant i sin ring- läs för det ju viktigt, Gud nåde om man inte har en, ja da ja da jada jada!!

hur kan en hel grupp blivit så här? Antagligen för att det är så tryggt det är ju skönt att tillhöra någonting! För allt detta är inte uttalat det bara görs, ska man åka bort då åker man till Palma inte Warsawa ska man ut och äta då går man till den o den restaurangen för Gud nåde om man äter hundra gånger bättre Sushi på Möllan nä man äter det där man ska skit samma hur det smakar bara det är rätt!! Ni anar inte alla dessa koder som människor springer runt som små nervösa rädda myror och har koll på, rädda att hamna fel eller göra fel och allra värst är de som liksom kommit upp sig ännu lite mera de är nervösast av alla, livrädda att inte passa in! Tänk att irra runt och vara rädd hela tiden, gör jag rätt nu eller fel! I alla år har min man stuckit ut bland alla dessa färgglada påstådda alfa hanar genom att aldrig någonsin klä sig som dem, aldrig burit ett attribut som är rätt, och de är antingen rädda eller så vet de inte vad man säger till någon som inte har orangea byxor och pikeen uppfälld och saknar guld Rolex!! Ve och fasa vad är det för galning! Ju mer jag begrundar och betraktar detta skådespel är jag glad jag är utanför, utanför och gör mitt eget för mig själv tusen gånger hellre än irrar runt och är rädd!

trevlig fredag gott folk och ta ett par minuter och tänk igenom hur ni själva är! Känner ni igen Er? Har tusen och tusen exempel på den nervösa medelklassen!!!!

later folks- finns inget bättre än att analysera omvärlden

8 kommentarer till “Den livrädda medelklassen!!

 1. …som nervöst gör fransförlägningar, skönhetsbehandlingar och bantar så de glömmer leva! Fy för alla rädda medelklassare som gör så och dessutom dömer alla andra! Vilken tur att vi är bättre Agnes:)

 2. Älskar din blogg! Jag tror vi är många som läser, även om få kommenterar. Men din blogg erbjuder något annat än mainstream-bloggarna: man läser, begrundar, impas av din rakhet o ärlighet, o går vidare ut i vardagen med en önskan om att själv också våga… våga vara sig själv o stå för det! Tack för all inspiration, för dina vardagssunda reflektioner o inte minst, ditt mod. Kram

 3. Håller med dig, samtidigt som jag passar in på den beskrivning du glr. Skillnaden är att jag inte gjort en klassresa. Min man och jag tjänar inte mer än våra föräldrar. Bra kvalitet och att man inte pratar pengar sitter i ryggraden. Skillnaden ör att nör min dotter föddes för 25 år sedan handlade alla på JC . Jag var utomlands sen jag föddes med mina föräldrar och har växt upp med en familj över hela Europa där det helt enkelt hörde till vardagen att man hade kläder från de stora klöddesignerna och jag fick uppsydda kläder till fester mm. Vi semestrade i Monte Carlo och hade allt vi behövde. Men , skillnaden är att nör jag flyttade hemifrån tog jag med mig ärvda möbler och mammas avlagda köksutrustning och fick snällt jobba mig till det jag ville ha. Jag satte upp mål på vad jag skulle köpa och en strategi hur jag skulle få den lägenheten jag ville ha. Det började med en liten etta på Stampen i Gbg och slutade med stor sekelskifteslägenhet på Linnégatan i Gbg. Den stora skillnaden idag är att man ska ha allt med en gång. Man får en bra lön och på den kan man låna till lägenhet, rolex , diamanter och en kitchen aid. När jag ville ha ett par Diorskor till min dotter fick man snällt ta sig till Köpenhamn, idag klickar man bara hem ett par på nötet och betalar med klarnad,det ör tillgängligt för alla. Jag förundras varhje gång i dessa svenska inredningsreportage där unga par renoverat hus och all inredning ör ny och man har två nya bilar. Om vi ska prata om klass så är det den nya arbetarklassen som ser sin rättighet att vara den nya medelklassen. Många hamnar tyvärr i lyxfällan. Problemet är väl att den ”nya ” medelklassen barn troligtvis kommer att ärva massa skulder av sina föräldrar. Jag har idag mitt stora hus, rolex, chanel XL men kan ändå så ner på denna livsstil som idag mer ska ses som en självklarhet och man har ingen egen stil utan köper allt som andra har.

 4. Så lätt det är att dömoch kritisera alla andra när man anser sej själv vara perfekt.
  Tycker en av de räddaste verkar vara du själv?!
  Skulle vara intressant att få veta vilken av de klasser du omtalat som du aner dej själv tillhöra.

  1. Du har sannerligen läst mellan raderna om du tror jag tycker jag är perfekt!!!! Herregud man läser vad man läser- jag med all ångest, dödsångest och harhjärta, som alltid säger förlåt och erkänner när jag har fel! Perfekt!! Du tror jag skulle trän o banta livet ur mig om jag var perfekt! Ledsen men ibland lyser annat igenom i kommentarer än en normal analys! Vad spelar det för roll jag anser mig tillhöra? Trevlig kväll!!

 5. Skrattar och nickar samtidigt som jag läser din text… Skrattar av anledningen att jag ser bilder framför mig där detta skådespel utspelar sig =) Med det sagt skrattar jag inte av ironi och förödmjukelse, utan av alla situationer där klasserna spelar ut sina roller.
  Har jobbat inom service och försäljning i över 20 år och möter därför alla klasser i mina jobb. Jag har alltid förundrats över hur jakten på att passa in ständigt varit närvarande. Beroendet att mina kunder vill veta vilka produkter som sålt bäst (om de inte redan läst det på nätet) i kombination av en osäkerhet att köpa fel produkter. Genom att se detta via yrket, gör mig rädd, för min inverkan är oerhört stor att påverka till köp….
  Självklart är jag påverkad av de trender som råder! Men jag filtrerar bort den stora massförsäljningen av anledningen att jag köper och är som jag vill. Jag har gått vägen som MAN ska göra. MAN ska köpa bil, MAN ska gifta sig, MAN ska köpa hus, MAN ska skaffa barn… Jag gjorde alla förutom att skaffa barn, där tog det tvärstopp. Bröt upp allt och började om från början på MITT sätt och inte på den där jävla MANS sätt 😉
  Jag är inte ute efter att revolutionera världen, jag har bara bestämt att MANS väg är inte MIN väg. OCH att jag inte ser ner på någon som gjort annorlunda… Kan bara förundras lite att ibland kanske MAN ska tänka lite innan MAN anpassar sig till en klass/tillhörighet som MAN ska tillhöra….
  Tack för en bra blogg! Kramar

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg