Skepparps vingård del 2

image

Jag bloggar ju mobilt det vet ni och jag kan bara ladda upp en eller två bilder åt gången eftersom vår portals bloggande inte är byggt för mobil, så det får ju bli en bild då och då! Ledsen för det!

var va vi nu då? Jo vi hade beundrat äppelodlingarna och var nu på väg in för lite vinprovning och en liten presentation av P-O som jobbar med Fuffe som ju såklart heter Bengt Åkesson egentligen och är ägare till Kiviks Musteri och kanske mer känd för Åkessons viner, men nu mina vänner ska vi hjälpas åt att få in dessa fantastiska viner på Systembolaget och det går bara om vi beställer och beställer och det kostar inte en krona extra! Systembolaget som är formidabelt har ett regelsystem och man måste komma in och ja då är vi de enda som kan påverka, lokala viner har en pytteliten gräddfil, de hamnar på de närmaste Systembolaget inom en radie av 10 mil så då har vi Tomellia och Simrishamn!

Vad drack vi då?

Grand Prix Rosé som kostar 149kr och har beställningsnr 30529

Grand Prix Solaris som kostar 149kr och har beställnigsnummer 70309

Grand Prix Solaris fatjäst 169kr och har beställningsnummer  30521

Dessa viner är dessutom helt unika i sitt slag då de är helt eller nästan utan socker, en flaska kan innehålla upp till 40 gram socker inget vi konsumenter får veta, men det är mycket och här har vi 1 gram socker eller några gram, super för Lchf- följarna! De vita vinerna var fantastiska, torra och alldeles underbart för någon som älskar torra viner som inte är barnsliga och söta, Rosén var supergod och bara det att få dricka Rosé från Österlen är ju livskvalité om något! Det tredje och sista vinet är en Shiraz som Fuffe tagit fram med en vinbonde som bor i Australien, så Fuffe tog ditt sina stockar och så odlas det där och kommer sedan hit på butelj klappat och klart, detta vin tog jag bara en klunk av då jag har drabbats av sulfat allergi och kan ej dricka rödviner mer, jag hade kunnat dricka det visade det sig i efterhand då det innehöll minimalt med sulfater, de andra sa det var magiskt för att citera bara ett ord!
Finns i Systembolagets beställnings-sortiment Och PÅ HYLLAN i Systembolagets butik i SIMRISHAMN!

Namn: Tony Mangan, Shiraz
Druva: 100% Shiraz
Alkohol: 14,5% vol.
Volym: 750 ml
Artikelnr: 73674
Pris: 99:00 SEK

100% Shiraz ger ett kraftfullt och generöst vin med en kryddig doft med inslag av björnbär, sötlakrits, tobak och eukalyptus. Servera vinet vid 16-18ºC. Njut av detta röda kvalitetsvin i gott sällskap med vänner, till grillat eller en mustig höstgryta, tapas, pasta eller ost.

Sen efter deras lilla föreläsning kom en Eventbyrå och delade ut karaktärer och ett mord skulle visst lösas!! Mer om detta senare!

Later!!

 

 

1 kommentar till “Skepparps vingård del 2

  1. Nä men titta jag fastnade ju hos dig också! 🙂 Om än längst ute på bilden.
    Kul att träffas!
    Och hälsa din härliga pappa! Gud vad jag gillar hans sätt att tala med de rullande r:n.
    Kram på dig

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg