Ekorrhjul

Jag återkommer ofta till hur livet ska te sig? Man gör ju exakt samma saker varje dag, man går upp och innan man lägger sig består 90% av dagen av samma sysslor, saker man måste göra! Sen kan man ju själv välja hur man ska göra resterande timmar innan läggdags och de timmarna är inte överdrivet många inte! Vi väcker våra barn vid åtta tiden på morgonen och de lägger sig vid nio tiden, vi är hemma vid 17:30 tiden och däremellan är jag med dem hela tiden, jag vill vara med dem hur trött jag än är vissa dagar det är ju därför jag har skaffat barn, för att vara med dem, om man lägger dem tidigare och är hemma som oss vid normal heltids tid så hinner man ju inte se dem, sen beror det också på när man lämnar på morgonen och det gör vi ju vid nio tiden!
Att inte vara med sina barn, att bara låta dem titta tv eller spela tv spel hela tiden det tror jag inte är bra, man behöver inte leka med dem men att man är nära dem och finns där tror jag på!
Vi har ingen tv, och har inte haft på 11 dagar, nu tittar jag inte på tv i vanliga fall heller men har inte ens tänkt på det!
Att läsa med sina barn ger dem så mycket gratis i livet, man får fantasi, ett rikt ordförråd och man blir bildad och allmänbildad, det är föräldrars ansvar att få barnen intresserade!
Hur mycket tv spel Ryder än vill spela är det mitt ansvar att det görs en stund och ibland på helgen en längre stund, det är en själv som skapar de barn man vill ha, om de sen förvaltar arvet det är upp till dem!
Barn som växer upp i kultiverade hem får mycket gratis bara där, det har jag själv gjort och idag älskar jag att lösa och har alltid gjort men just nu hinner jag inte så mycket, älskar att gå på museum och älskar konst även om jag inte har pengar att köpa all den konst jag vill ha, Ryder har alltid fått hänga på när vi gått på museer och nu även Zoë Mae och det skapar en grogrund av intresse för många saker tror vi! Även om man själv inte är intresserad kan man ju försöka göra saker med barnen som inte bara är upplevelser, barn måste ha tråkigt ibland för att uppskatta när det är roligt!
Med detta ville jag ha sagt vad? Att jag nog vill ha massa mer tid till att höra och uppleva saker med barnen och att jag är oändligt tacksam att de fötts in i denna smält degel av bildning, allmän bildning, kreativitet, intelligens, matematik och naturvetenskapslärare, filosofi och svenska lärare, författare och konstnärer sen är det upp till dem att suga in, visa intresse och vilja att bli något, viljan till bildning!
Jag är just idag när livet känns extra tungt som sagt sjukt tacksam, i morgon kommer den finaste och mest älskade lillebror till mig och ska sova över, jag längtar efter dig August!!!

20130910-203141.jpg

20130910-203158.jpg

Liten idag i kjol, T- shirt från Pomp de luxe, tröja H&M, och strumpisar Åhléns och de finaste Vansen från Vans!

Liten har trillat och slagit näsan!

20130910-203328.jpg

20130910-203335.jpg

Nu packa tränings väska!
Godnatt!!

Rekommenderade inlägg