Prioritera, det är ju det!!

Det där med att prioritera det verkar vara väldigt olika, jag är helst hemma eller med familjen, ibland går jag iväg och gör något en stund, tränar gör jag ju själv varje dag, men oftast är barnen eller något av barnen med, ska vi bort då är barnen med, ska människor hem till oss är barnen med!
När vi åkte till Nyc nu var första gången på två år vi lämnade bort dem båda, Z hade sovit borta en natt innan på 24 månader, R har varit en vecka på landet hos mina föräldrar och hos Martins föräldrar, men det är det!
Vi har haft barnvakt tre gånger tror jag till båda och då i några timmar, jag är sjukt selektiv när jag väljer vad jag ska göra och vad min tid ska gå till. Jag säger inte detta för att verka duktig utan mer det är så det är i vår familj. Det är som sagt upp till var och en men jag finner absolut ingen mening med krogen, fester och ut med människor var och varannan dag, i mina ögon slösar jag bort viktig tid och för mig att gå ut bland fulla människor det är typ som döden för mig, har inget ut av det, absolut ingenting och att ligga bakis en dag- det är ju verkligen att kasta tid i soppåsen!
Vi är alla olika men tror att de som inte riktigt festat färdigt och gjort allt det där innan familje bildning eller de dom träffades i gymnasiet och bildade familj när vi andra inte ens var färdig snutna är mer benägna att använda tiden till fest och sen tror jag många söker bekräftelse de inte får hemma och sen tror jag många inte vill umgås eller kan umgås med sin partner och därför går ut! Detta gäller alltså inte singlar eller varannan vecka mammor/ pappor utan vi som lever i familjer! Jag dömer ingen men jag vill inte slösa min tid, tro mig jag älskar att klä upp mig och äta lite och ta ett glas eller två men inte varje vecka och inte hela tiden, jag är otroligt hemmakär och älskar att hänga med familjen!
Min man tycker ännu mer än mig att vi ska göra saker som en familj, han tycker till och med på riktigt att det är mysigt att handla mat alla fyra tio i sex på Hemköp bland tio tusen andra, det gör inte jag!
Men seriöst bara tänk efter lite vad är roligt ute bland fulla människor som bara är jobbiga när de är fulla eller vill dra hem dig, det är trångt och alla blir sjukt jobbiga när de är packade-vad är kul med det?? Jag fattar inte, det var kul för hundra år sedan och ändå är många ute och slår runt flera gånger i månaden och de har familj och barnen barnvakt!
Det är lite som de som tycker att ev och fasa barnen kan inte vara på dagis från 9-17 varje dag så vår nanny hämtar tidigare två/tre gånger i veckan fast hallå du är ju fortfarande inte med ditt eget barn!!!!!!!!!! Hahaaaaa trodde meningen var att du skulle vara med dem, varför vara med någon annan istället för dagis/ fritids!
Kom bara och tänka på allt detta när man läser och ser alla uppdateringar överallt om vad människor gör hela tiden!!

Jag är inte felfri men det här förstår jag inte men det är upp till var och en! Min tid är för dyrbar för att slösas bort jag väljer min familj framför det mesta!
Peace!!!

4 kommentarer till “Prioritera, det är ju det!!

  1. Jag och min man har alltid prioriterat barnen, det mest underbara har varit att vara tillsammans hela familjen. Vi har t.ex. rest bort och åkt skidor tillsammans hela familjen varje år från det de kunde stå på ett par skidor. Jag har sett till att vi alltid har ätit middag tillsammans varje dag. Då kan barnen prata om sin dag och vi tillbringade tid tillsammans.
    Allt sammantaget har gjort att vi t.ex.inte hade några tonårsproblem. Barnen kom alltid till oss när det var problem med något. Vi är fortfarande en tight familj, trots att barnen är vuxna och flyttat hemifrån för länge sedan.

    Det är så enkelt att det man ”investerar” i sina barn när de är små får man tillbaka i tonårstiden och framöver. Det finns ingen genväg, så du är helt på rätt spår tycker jag.

  2. Vad bra att du/ni hittat ert sätt. Var och en måste få göra det man mår bäst av. Jag är inte alls som du. Jag behöver hänga med min man ensam och vi älskar vår tillsammanstid. Jag är mamma först men jag är så mycket mer än det. Jag behöver komma ut och se människor och jag tycker om att gå ut på krogen ett par gånger om året. Och träning, det mår jag dåligt av om jag inte gör och springa intervaller i en park med två barn jämte är inget jag vill.
    Ha en bra söndag!

  3. Jag håller helt med dig , min familj är allt och jag vill vara med dem så mycket som möjlig. Jag har två vuxna barn lite över 20 nu , vi har inte lämnat på dagis om vi haft ledig dag för att vi ska ha egen tid . Barnvakt på helgen har behövts ibland pga arbete , men inte för att festa eller för att träffa vänner där inte barnen fått vara med. Nu är dem vuxna o jag har massor av tid till vad jag vill , men kan säga att jag att känner att vi valde rätt och minns det som en underbar tid.Vi har också fått ta en del skit som kommentarer , det är väl bara att skaffa banvakt .När barnen va
    tonåringar har vi skjutsat fredagas o lördagskvällar o nätter ,även nyår o midsommar Men även då kommentarer när vi tackat nej till alkohol för att vi köra våra barn .Vi har inte gjort det för att ha pekpinnar mot andra men vi ville detta . jag är ingen perfekt förälder långt ifrån men har gjort det vi tror på. Jag tycker du är klok o gör kloka val Ranelidskan , keep going !!

  4. Håller fullständigt med dig.
    Mina barn är idag i övre tonåren, men det har alltid varit självklart för mig och mannen att familjen kommer först.
    Kan bli riktigt skrämd av en stor del av dagens föräldrar, de sätter ofta sig själva i första hand och sedan kanske barnen kommer om de har tur. Ser detta tydligt då jag arbetar på förskola.
    Varför har det blivit på detta viset kan man fråga sig? Och vad kommer det att få för konsekvenser när barnen till dessa föräldrar växer upp?
    En sak kan jag lova och det är att tiden när barnen är små och växer upp går otroligt fort, rätt som det är så är dina barn unga vuxna. Passa på att njut av tiden tillsammans med barnen för sedan har de sina egna liv där du som förälder inte har lika stor plats längre. Men har de själva fått en fin grund att stå på så kommer det säkert tillbaka till er som föräldrar 🙂
    Family comes first!!!!!!!! <3
    Kram Anna

Comments are closed.

Rekommenderade inlägg